Årsrapport og medlemsregistrering

Medlemskontigent og registrering av medlemmer

Det er frivillig om gruppen vil kreve inn kontingent, men for å kunne motta grunnstøtte må man ha en kontingent på minimum 50,- kroner i året. Grunnstøtten er på ca 175 kr per betalende medlem i tillegg til 1000 kr til gruppen.

Registereing av medlemmer

Hovedlederen må registrere medlemmene i medlemsregisterert Focusportal.

I Focusportal kan du

• Registrere nye barn og medledere
  • Oppdatere kontaktinfo til dine medlemmer
  • Mulighet for å skrive ut adress-etiketter/rapport over alle medlemmer.
  • Sende epost til medledere eller foresatte
  • Registrere politiattest på dine medledere og få oversikt over hvem som har levert politiattest og ikke
  • Levere årsrapport som er en av betingelsene for at din gruppe skal få økonomisk støtte

Årsrapport

Fristen for levering av årsrapport for 2017 er 1. februar 2018

Du får veiledning direkte i Focusportal .

Hvorfor levere årsrapport?

• Da du meldte deg inn i SØNDAGSSKOLEN NORGE samtykket du i å levere årsrapport for din gruppe.
  • Alle registrerte barn blir regnet som medlemmer, men det er en stor fordel å ha flest mulig betalende. Antall betalende har betydning for offentlig støtte som igjen vil kunne formidle Jesus til barna enda flere steder!
  • Ingen betalende barn? Lever likevel årsrapport slik at du får mulighet til å søke om støtte til pedagogisk undervisningsmateriell for gruppen (F. eks. SPRELL LEVENDE).

Hva må årsrapporten inneholde?

• Alle barn og ledere må være registrert med fornavn/etternavn, adresse og fødselsår
  • Alle barn og ledere under 26 år som har betalt medlemspenger må være registrert med kontingent betalt.

Må vi føre opp dato for valg av styre?

Fordelingsutvalget stiller krav til demokratisk oppbygning for at organisasjoner skal kunne motta statlig støtte. Alle grupper skal derfor ha et eget styre valgt av og blant medlemmene.

I årsrapporten skriver du ned hvilken dato styret ble valgt og for hvor lenge. Dette gjelder styret som satt 31. desember i grunnlagsåret. En styreperiode kan vare på maksimum to år.

Er du eneste leder fyller du inn den datoen du bestemte deg for å fortsette som leder.

Hvem har stemmerett ved valg av styre?

Alle medlemmer fra og med fylte 15 år skal ha lik møterett, tale- og forslagsrett, stemmerett og rett til å la seg velge som representant. Har noen fra og med fylte 15 år ikke disse rettighetene bryter det med kravet til demokratisk oppbygning.

Kun tre av medlemmene våre har stemmerett, må vi fylle inn valg av styre da?

Ja, alle grupper må fylle inn valg av styre samt styreperiode. Fyll inn datoen dere bestemte hvem som skulle være hovedleder (og medledere).

Dersom det ikke føres opp dato for valg av styre/styreperiode kan ikke årsrapporten leveres.