Høstens nyheter fra Søndagsskolen

Illustrasjon av Jesus sammen med barn

Høsten byr på nyheter for barn og tweens som hjelper dem til fellesskap med Jesus. Se hva som er nytt – og få med deg et par gode tips til oppstart i høst.

Aldri Alene vil skape trygge rom for tweens med fokus på fellesskap og relasjoner. Vi vil bygge selvbilde og en trygg hverdagstro på Jesus. Vi er aldri alene! sier Karin Kvalvaag Manvik, prosjektleder for Aldri Alene. Opplegget passer for barn og unge mellom 10 og 14 år.

Nå kommer pakke 6 som har fått tittelen Aldri alene – ute. Den er litt annerledes enn de fem foregående pakkene. Den inneholder fem samlinger for utebruk og kan fint kombineres med de andre pakkene.

Vi vil gi tweens noe som holder, noe som handler om hele livet deres.

Karin Kvalvaag Manvik, prosjektleder

I pakke 6 ligger det også et helt nytt album med ti sanger. Fem av disse er nye versjoner av sanger fra den keltiske tradisjonen, fem av sangene er nyskrevne. Sangene kan brukes i vanlige tweenssamlinger, inne og ute, og som allsanger og liturgiske ledd i alle typer gudstjenester.

– Eller dere kan selvsagt planlegge et helt semester med samlinger ute! sier Karin.

Pakke 6 blir klar til bruk i midten av august, men kan forhåndsbestilles.


Sprell Levende revideres

Agentklubben for de eldste barna kommer med nye og enklere ressurser.

Søndagsskolens pedagogiske materiell Sprell Levende tilbyr alderstilpasset opplegg. Gullivergjengen passer fra 3-6 år og Agentklubben fra 6-9 år.

– Det er musikk, lek og skattejakt i Bibelens univers, sier Søren Nielsen, redaktør for Sprell Levende.

Det alderstilpassede opplegget ble lansert våren 2022, og Agentboka kom da som en ressurs for aldersgruppen 6–9 år. Den fungerer som barnas personlige arbeidsbok, hvor agentene samler bibelfortellinger og finner ressurser til ulike undringer og oppgaver. Etter tilbakemeldinger fra gruppene er boka nå revidert. I tillegg får agentene små filmsnutter som følger hver samling. Her blir agentene kjent med to nye karakterer: Agentjefen og mysteriemaskinen!

Agent
Agentsjefen stiller på samlinger til høsten.

– Sprell Levende er et inkluderende opplegg som tar barna og deres tro, undring og hverdag på alvor.

Søren Nielsen, redaktør


Tips til oppstart!

Det er alltid stas å starte høsten med en fest!

I vår nettbutikk kan du bestille vår festpakke med vimpler, Gulliverflagg, oppskrifter, mønstermal til kakedryss eller ansiktsmaling og forslag til leker ute og inne.

Bilde av lykkehjul
Lag fest med lykkehjul!

Eller hva med å lage lykkehjul? Selve lykkehjulet kan lages eller kjøpes på IKEA eller andre butikker. Her har en søndagsskole limt på bilder av ulike bibelfortellinger, så gjettet barna hvilken fortelling lykkehjulet landet på. Dere kan også bruke lottobrikker eller andre bilder, eller barna kan vinne på nummer. Et tips er å laminere bildene og feste dem med lærertyggis.

Godteri er alltid populære premier, men butikken vår har også noe smått som egner seg, som såpebobler, viskelær, ballonger, kjærlighet på pinne og klistremerker. God oppstart!