Konferanse med våre hjertesaker i fokus

Søndagsskolen Norge har for første gang vært med å arrangere Trosopplæringskonferansen – en viktig møteplass for alle som jobber med barn og unge i kirken og kristne organisasjoner. 

– Det har vært veldig fint å være med som arrangør, ikke minst fordi konferansen fremmer hvordan de kristne organisasjonene og Den norske kirke kan samarbeide og spille hverandre gode. Et godt samarbeid kan styrke lokale tiltak for barn, unge og familier – og de ansatte og frivillige som driver dem, sier Gøran Byberg, generalsekretær i Søndagsskolen Norge.

Trosopplæringskonferansen ble arrangert sammen med IKO – Kirkelig pedagogisk senter, Hovedorganisasjonen KA og Kirkens Nødhjelp. Tusen mennesker gjestet konferansen som fant sted på Gardermoen 18. oktober.

Aktuelle seminarer

Tradisjonen tro var konferansens seminarer godt besøkt, og våre ansatte bidro i to av dem. Frivillighetssjef Ragnhild Ljøkel Knotten hadde seminar sammen med Jens A. Bjelland i Hovedorganisasjonen KA og Marianne H. Brekken i KFUK-KFUM. Temaet var nettopp hvordan kirken og organisasjonene kan lykkes sammen.

Vår programsjef Odd Ketil Sæbø satte Søndagsskolens teologiske grunnlag på dagsorden i sitt seminar ved å reise spørsmål som: «Hva er barneteologi?» og «Har barn en gudsrelasjon?». Med seg hadde han Elisabeth Tveito Johnsen, førsteamanuensis ved Det teologiske fakultet. 

– Et godt samarbeide mellom organisasjonene og Den norske kirke kan styrke lokale tiltak for barn, unge og familier.

Gøran Byberg, generalsekretær i Søndagsskolen Norge
Gøran Byberg

God stemning på scenen

Søndagsskolens Karin Kvalvaag Manvik var kapellmester og ledet deltakerne musikalsk gjennom både fellessamling og gudstjeneste. På scene var også programleder Jan Erik Larssen og dagens hemmelig gjest Trygve Skaug. Samlingene ble ellers krydret med hilsener og perspektiver på håp, både fra barn, ansatte i trosopplæringen og ledere i kirken og organisasjonene.

Musikken sto sentralt i konferansens samlinger, med Karin Kvalvaag Manvik fra Søndagsskolen i spissen.

Et annet høydepunkt var utdelingen av Trosopplæringsprisen. Den har som mål å fremme trosopplæring og kirkelig undervisning, og ble delt ut for 22. gang. Vinneren ble Du verden, et trosopplæringstiltak for 12-åringer i Aust-Nedenes prosti i Agder som har kristent forvalteransvar i fokus.

Stas på stand

Susanne Stendal hadde mange fine samtaler på Søndagsskolens stand.

Søndagsskolen hadde også stand sammen med 56 andre organisasjoner og aktører. Vi presenterte vårt pedagogiske materiell og øvrige produkter i Søndagsskolebutikken. 

– Det er alltid fint å stå på stand på Trosopplæringskonferansen fordi vi møter så mange som brenner for det samme som oss; å skape gode, kristne fellesskap for barn og unge, sier Susanne Stendal, leder for Søndagsskoles avdeling for salg og innsamling. 

Neste års konferanse er 16. oktober 2024. Vi oppfordrer alle våre barnegruppeledere til å holde av datoen!