Søndagsskolen i havgapet

Soendagsskolen i havgapet. Barn driver med bordaktiviteter.

Det finnes mange søndagsskoleledere rundt i landet, men ikke så mange som Olaug Olsen. Hun har nemlig søndagsskole på en liten øy i havgapet med bare 12 fastboende!

Givær er en øygruppe i Vestfjorden, rundt tre mil vest for Bodø. På øya der Olaug bor med familien sin, er det totalt 12 fastboende. Olaug, som er sauebonde og driver en 4H-gård, har selv fire barn i alderen 12-18 år. De pendler daglig med hurtigbåt til naboøya hvor de går på skole.

Feriebesøk betyr søndagsskole

En av de andre fastboende hadde drevet søndagsskolen i mange år før Olaug overtok. For søndagsskole skal det være på Givær!

–Det er 12 medlemmer i søndagsskolen, og i tillegg kommer noen innom når de er på besøk på øya. De som er medlemmer, er barn som er her i ferier og i helger, og det er da vi har samlinger, forteller Olaug.

–Jeg bruker det jeg har, og det er godt nok

I stua eller på kjøkkenet på gården samles alt fra 3-14 barn. Olaug forklarer hvordan de gjør det:
– Det er bestandig noe godt å spise. Jeg kan verken spille eller synge, men vi hører på musikk og synger. Vi bruker Barnas – leser historiene der og gjør oppgavene. Så har jeg litt aktiviteter i tillegg. Jeg bruker det jeg har, og det føler jeg er nok. Så ber jeg før hvert eneste møte!

Forteller hverandre om Jesus

– Hvis jeg har barn som aldri har hørt om Jesus, spør jeg de andre barna om de vil fortelle litt, og da kan vi få en veldig fin samtale.

Ofte prater vi om Gud og Jesus, om hva barna tenker om det vi leser, og hva det er å tro på Gud. Jeg prøver også å lære dem å be, å vise at det ikke er noen høy terskel for å sende en bønn til Jesus.

… det er godt å kunne fortelle barna om Jesus …

Jeg synes det er godt å kunne fortelle barna om Jesus på en så enkel, men samtidig viktig måte.

Jeg må tilføye at jeg er så heldig å få tips og råd om søndagsskolen fra «min» søndagsskolekonsulent Ingfrid Mundal. Det betyr mye, avslutter den trofaste søndagsskolelederen.